A foto ilustra com maestria a fugacidade da beleza corporal, a velocidade atroz da passagem do tempo e a insignificância do tempo da existência humana nos 13,7 bilhões de anos de idade do universo.
Mas o que atrai as pessoas para um relacionamento, além da sempre fugaz beleza? A simpatia? Sim, também, e podemos citar aqui uma série de clichês, “beleza não põe mesa”, “as feias que me desculpem , mas a beleza é fundamental” (Vinícius).
A fugacidade é uma característica tão intrínseca da beleza quanto a sua relatividade. Mas, se a vida em si é também fugacíssima, qual é o problema em ter a beleza como um objetivo, se tudo um dia acaba? O que é que tem aproveitá-la enquanto durar? A beleza é um manjar, que quando se esvai, sobra um prato vazio.
Fiona Walker, 53, poses with a picture of herself as the 18-year-old 'Athena tennis poster girl' at Christie's auction house in London, to promote the launch of an exhibition entitled 'Court on Canvas' exploring tennis as a subject in art. The exhibition runs from May 27 to September 18, 2011, at Birmingham's Barber Institute of Fine Arts.
The picture illustrates with mastery the fugacity of physical beauty, the atrocious velocity of passing time and the nothingness of human existence in time within the 13,7 billion-year age of the universe.
But what else attracts people to a relationship beyond the always fleeting beauty? Sympathy?
Say, yes, too, and we can cite here a series of clichés, “beleza não põe mesa”, “May the ugly duckling ones forgive me , but beauty is fundamental” (Vinícius de Morais, Brazilian poet and diplomat).
Fugacity is so intrinsec a characteristic of beauty as its relativity. But, if life itself is aldo very much brief, what's the problem in having beauty as an objective, once everything finishes one day?
What's the matter with enjoying it as long as it lasts? Beauty is a custard which, once faints, all that's left is an empty dish.
What's the matter with enjoying it as long as it lasts? Beauty is a custard which, once faints, all that's left is an empty dish.
Nenhum comentário:
Postar um comentário